Malin Gabrielsson

FINSKA RYCKET FUNKAR INTE!

Tusen tack för ALL kärlek på mitt senaste blogginlägg.. jag är så lättad, ni anar inte. Tack för all stöttning ni gett mig, tack för alla berättelser ni delat <3 insett att vi inte är ensamma om detta. Så massa kärlek till er som går igenom/har gått igenom samma sak.

Så nu tänkte jag prata om något som är väldigt viktigt, oavsett vilken situation man är i ..

Preventivmedel

Jag har valt hormonspiral, Kayleena! Jag har tidigare testat p-piller & p-ring. Och ja p-piller funkar hur bra som helst för min del men nu när jag har Lowe är minnet väldigt dåligt och jag har lägger fokus på annat så att komma ihåg att ta mina p-piller vet jag kommer vara svårt. Och p-ring… nej den åkte ut när jag kissa och kände bara att den va ivägen vid sex.

Så nu ska jag testa hormonspiral, än så länge funkar det bra! Har lite ont men det kan ju såklart bero på andra saker..

Hittade dessa bilder, ni som undrar hur det funkar med spiral. Och ja, jag tyckte det gjorde lite ont att stoppa in den men det handlade om max 1 minut.

Så! ni som inte har preventivmedel och inte vill bli gravida, SKAFFA! det är inte värt risken. <3 och ni som nyligen fått barn eller som ska få barn, amning är inte alls ett skydd för att bli gravid och finska rycket funkar inte heller. Använd isåfall kondom!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Åh, jag önskar verkligen att hormonspiral fungerade för mig. Jag fick barn den 2 april i år. Och visste redan innan förlossning att jag ville testa hormonspiral. Tidigare har jag gått på p-piller, men ville slippa behöva tänka på att ta ett piller varje dag. Jag satte in min första spiral i slutet av juni. Efter 6 veckor kunde jag känna hur den stack ut. Vid besök hos min gynekolog/barnmorska bekräftade hon det och tog ut den på plats. Hon berättade att det kan hända, ganska ovanligt, men vi testar igen. Jag fick en ny hormonspiral insatt. Åkte tillbaka på kontroll i förra veckan och nej, den var påväg ut. IGEN. Jag kände mig så himla besviken, för jag älskade tanken på att inte behöva göra något själv. Som exempelvis ta ett piller. Nu ska jag testa p-ring, Annars blir det p-piller igen. Så tröttsamt. Hoppas p-ringen fungerar bättre för mig än den gjorde för dig. Och hoppas att du inte får några besvär med din spiral ❤️

  2. Emelie

    Gick upp 20 kg med hormonspiralen så jag har svårt att hitta preventivmedel. Är sååå känslig mot hormoner 🙁 kopparspiral blöder jag massor av, humörsvängningar och ingen sexlust av p-piller. Vet inte vad jag ska göra… kondom glöms bara 🙁 fick barn i mars och är livrädd att bli gravid nu

stats