Malin Gabrielsson

Glasnudelsallad med färsfräs

Jobbat hela dagen och direkt när jag kom hem så kom min älskling nr 2, Mathem!

Sen gjorde jag middag. Tänkte dela med mig av detta recept, vi älskar det! och gör detta väldigt ofta.

Färsfräs
1 st röd chili
500 gram blandfärs
0,5 msk olivolja
1 msk japansk soja
1 msk asiatisk fisksås
0,5 tsk salt, fint
1 krm svartpeppar, malen

Glasnudelsallad
250 gram glasnudlar
400 gram morötter
0,5 st purjolök(ar)
1 st paprika
1 kruka(or) färsk koriander
1,5 msk japansk soja
1,5 msk asiatisk fisksås
1 st lime
1 krm salt, fint
40 gram Naturella cashewnötter

Tillagning

Färsfräs:
1. Skölj chilipepparn och dela den på mitten. Ta bort kärnhuset och finhacka.
2. Fräs färsen med chilin i olja på hög värme. Finfördela den ordentligt.
3. Tillsätt soja, fisksås, salt och peppar. Blanda om ordentligt och fräs samman ca 5 min.
4. Sänk värmen och håll färsen varm på låg värme.

Glasnudelsallad:
1. Tillred nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola dem sedan kalla.
2. Skala och riv morötter och skölj och strimla purjolök.
3. Skölj och strimla paprika och skölj och grovhacka koriander.
4. Blanda samman alla ingredienser med glasnudlarna i en stor bunke.
5. Tillsätt soja, fisksås och limesaft. Krydda med lite salt efter smak.
Servering:

1. Lägg upp glasnudelsalladen på ett stort fat och fördela färsen över.
2. Grovhacka cashewnötter och strö över.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats