Malin Gabrielsson

STRESS! MÅSTE PACKA

Har ni missat min intervju med mama? in och läs klicka här
men kom tillbaka hit sen om ni klickar er vidare, eller så läser ni mitt inlägg först!

På tal om BB-väskan! jag har fortfarande inte packat min, man kanske borde göra det? vad ska man packa då? om jag skriver här vad jag tänkt så kanske ni kunniga kan antingen lägga till eller ta bort. Skulle det va så att vi glömmer något eller saknar har vi ju bara 5 minuter från Östra och hem så i värsta fall får väl Jonas snabbt sätta sig i bilen!

  • MALIN ?
  • Mjukisdress
  • Tofflor
  • Strumpor
  • Amingsbh
  • Morgonrock
  • Toffsar
  • Läppsyl
  • Tandborste
  • Bodylotion
  • Deo
  • Shampoo/Balsam
  • Packar nog ner lite smink men lär säkert inte använda det
  • Snacks (vad vet jag inte än förutom kexchoklad)
  • Amningsinlägg
  • BEBIS ?
  • 1 pyjamas
  • Body & byxor i stl. 50
  • Body & byxor i st. 56
  • Babynest
  • Filt
  • Nappar
  • Mössa
  • Strumpor
  • Overall

JONAS ?
ja alltså han får ju packa sin egna väska haha, men tänkte ändå kolla med er om ni vet något som eran sambo saknade eller faktiskt hade med sig och hade stor användning för?

  • ÖVRIGT ?
  • Laddare
  • Kamera
  • Ipad
  • Vattenflaska
  • Hörlurar

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och hoppa in i duschen, eller orkar man duscha? blir nog bara upp med håret i en toffs och lite deo på det! Anna kommer snart och hämtar mig, vi ska åka till Bertilssons stuga, gå en KORT promenad, äta en lunch och sen kanske vi åker till Jollyroom om vi orkar. Sen blir det till att baka bullar! Har nämligen bestämt mig för att packa en del nu när jag är ledig, tänker att det är perfekt att ha i frysen när vi får besök, för det lär ju bli en del så fort bebis är ute, varenda person i familj och släkt lär ju vilja komma förbi! gud vad jag/vi längtar tills dess!!

VECKA 38

Jag går ju (HELT GALET) in i vecka 38 idag! Kan inte bestämma mig om tiden går fort eller långsamt?
det är blandat, beroende på vilket humör jag är på haha.. Jag känner hur långt ner han ligger nu, det börjar bli lite svårt att gå.. känns typ som att ifall jag skulle nysa och ta i lite extra kommer hans huvud ploppa ut! Vet att det inte är så enket haha men så känns det, och dessa stickningar som appen pratar om

”När barnets huvud har sjunkit ner i bäckenet brukar det bli mer plats upptill i magen, och lättare att andas och äta igen. Allt fler känner förvärkar. En del gravida kan uppleva en ilande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten”

dom känner jag verkligen av!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. pia Svensson

    Hej!Älskar dig och denna sida <3<3<3<3<3Jag vill tipsa er om länkar som gör att jag sparar mycket pengar varje månad.Här shoppar jag allt från mode, märkeskläder, skönhet, hälsa och inredning.Hoppas det funkar för dig/er med!!! Kramar <3<3<33<3Campadre:https://campadre.se/tipsa/7817?utm_source=mgm&utm_medium=sharelink&utm_campaign=7817Lyko: https://referme.to/9vACAmoBest secret:https://www.bestsecret.se/r.htm?rc=K5UKQ33DLZE4S&c=se&utm_campaign=copylink_invitation&utm_medium=copylink&utm_source=invitation&utm_content=registrationRefunder:www.refunder.se/b/Spara50

  2. Josefin

    Stora bindor! Några blöjor och våtservetter + babyolja för första bajsblöjan. De sjukhuset gav tog slut. Skippa babynestet. Morgonrocken kan ersättas med hoodtröja o mjukis. Man har nattskjortan på sig hela tiden. Man sover med bebisen i blöja på bröstet ihop med en filt. ? sambon glömde ta med extra t-shirt bara. Försök hålla er till 1 väska.

  3. Clara

    Tofflor till er båda att ha på BB och bröstvårtskräm. Babynest finns på Östra så det behöver ni inte släpa med er!

  4. hagbergelina

    Packa med Cola eller någon annan läsk. Samt vätskeersättning. Jag drack inte en droppe under min 14 timmars tid på förlossningen och jag var yr i flera dagar pga vätskebrist. Jag var så trött efter förlossningen och mådde illa så jag fick inte ner vatten. Men Cola var så gott så det gick jätte bra. Önskar dock att jag skulle ha tänkt på vätskeersättning, för dagarna efter förlossningen var hemska! Fick åka rullstol i 3 dagar för att jag var så yr.

  5. MADDISENJ.SE - mode och föräldraskap

    Jag hade med mig egna bindor, mjukt toalettpapper(det på sjukhusen är som sandpapper :/)

  6. Morsa till två.

    Skulle helt klart rekommendera amningsnapp, bröstvårtorna kommer få en chock av allt sugande. Med andra barnen blödde jag tillomed, så amningnappen lindrar! Ta största storleken om du nu köper sådan. Hade en vän som rekommendera mig och jag tackar henne stort för de ???

  7. E

    Strunta i toapapper. Hade med när vi skulle ha sonen.men åkte med hem igen oanväntnär du är nyförlöst spelar det ingen roll vad för papper man har. Man vill liksom inte vara där nere o röra mer än man måste. Det som är på BB funkar fint.

  8. Maria

    Min man önskade att han hade haft med sig mjukisbyxor. Var inte så bekvämt med 2 dagar i jeans. Även om han hade”mjuka jeans”?

  9. Ronja

    Extra mjukt toalettpapper är nästan ett måste att packa med! Sjukhusens brukar kännas som sandpapper efter förlossningen? och ett babynest är nästan bara onödigt stort att släppa på, man har endå bebis hud mot hud 99.9% av tiden? annars en väldigt bra lista tycker jag?

  10. Erica

    Jag fick min första bebis i början av januari och packade i stort sett samma saker som du har med på listan. Under själva förlossningen var det enda jag fick i mig ett päron så kanske packa med någon frukt? Jag kräktes så mkt så det var gott med något friskt. All choklad som jag hade packat åt jag på BB efteråt ? Sen är MAMs Multi Gyn kompresser guld värda att ha i början! Hjälpte verkligen till att lindra stackars Fiffi efter hennes resa. Jag blev väldigt snuvig av lustgasen så var skönt med nässpray också. Stort lycka till!!

  11. Sara

    Födde min dotter för fyra månader sedan och jag kände verkligen att vi packade alldeles för mycket. Lilla lowe kommer bara behöva kläder när ni ska åka hem då dom rekommenderar att bebisar ska ha hud mot hud det första dygnen. Sen kan jag säga att jag levde i kläderna man fick på sjukhuset eftersom man ändå bara låg på rummet och dom är faktiskt rätt sköna haha. Morgonrock och smink skulle jag också stryka från listan. Men annars som ovanstående, kräm till bröstvårtor och snacks till efteråt när man ligger på BB. Tyckte det var gott att ha med någon typ av smoothie. Tyckte också att det var mysigt att ha med sig en liten högtalare så man kunde ha musik på förlossningen medans man väntar på att öppnas till 10cm, men även efter på BB. Hoppas allt går bra på förlossningen. Ni kommer bli underbara föräldrar!<3

  12. Malin

    Mina bästa tips på packnig var babynest som du skrivit. Sonen hade bara blöja på bb typ och låg nergosad i den eller på oss med filtar. MEN ett tips till din packning, tänk inte snygga små trosor. Tänk stort. Köpte 5 par mormors trosor innan förlossning och det var så skönt första 2 veckorna när man blödde som mest och var både öm och konstig. Man hade mest slappa byxor över ändå så ingen som ser. Även hört de som gjort kejsarsnitt att det varit så bra efter. Så för stora trosor, tips! ?

  13. Malin

    Egna bindor, dom på sjukhuset är inte roliga! Vi hade med en T-shirt jag sovit i som filt till bebis som luktade mig med!

  14. Elin

    Gällande din lista så är purelan sååå bra till ömma bröstvårtor. Ibland har BB detta men inte alltid, så kan vara värt att köpa och ha med. Glöm inte ta med både de större bindorna (inte blöjorna, utan de andra, hittade inga som var lika bra i butik sen) och en drös med nättrosor hem! Nättrosorna är sååå sköna framförallt de första dagarna?Gällande till Jonas, så förbrukades det fler tröjor än vad vi trodde till min sambo. Vår lilla kräktes en hel del första dygnet och därför behövdes det fler än de tre t-shirts vi hade med till våra två dygn på BB? Kan även vara bra att ha med ngn med pyjamas till bebis, då de två vi hade med också blev förbrukade pga mkt kräk. Iofs bor ni ju nära och kan kanske hämta om det skulle behövas ? Ni har en sååå häftig upplevelse framför er, är avis på er!

  15. Terese

    Hade med allt du nämnt ovan, men det enda som jag aldrig hade klarat mig utan och rekommenderar starkt är BRÖSTVÅRTSKRÄMEN, guds gåva till kvinnan. Kanske TMI men rekommenderar verkligen också att göra första kissningen efter förlossningen när man dushar. Fick väldigt lindriga bristningar när jag födde min son för fyra månader sedan, men det är ju med skräckblandad förtjusning som man gör nr 1 för för första gången efter förlossningen med stygn osv. Stort lycka till med förlossningen, det är det häftigaste jag någonsin varit med om!

  16. Malin

    Ett tips om du får genomgå en vaginal förlossning, be om isbindor! Jätte skönt efteråt när man är öm och svullnaden går tillbaka lite fortare. Hade sånna konstant på BB och gjorde sedan egna sen när jag kom hem. ??

  17. Sara

    Själv går jag in i vecka 35 med bebis nummer 2 ? på min förra förlossning tog jag inte med morgonrock, känns inte som något man behöver? däremot någon pyjamas typ eller shorts och tshirt att sova i då man aldrig vet hur många nätter man behöver stanna? Lycka till ❤️

  18. Jenny

    Något jag inte hade med mig och som jag kommer ha med mig till nästa förlossning är typ halstabletter ? kände mig såååå torr och ont i halsen efter all andning (profylax)/flåsning ? massa snacks som man kan ha på rummet, min man fick springa och köpa delikatobollar och chips, så sånt man är eller kan bli sugen på, ha med allt möjligt ?

  19. Caroline

    Hårborste har du missat i listan! Jag glömde helt bort den och såg ut som ett fågelbo i håret, hade glömt tofs också så kan vara därför, haha ? Men ett litet tips bara! Jag hoppas förlossningen går bra för dig, det är en helt magisk stund när bebisen kommer ut! Ni kommer bli underbara föräldrar ❤️

  20. Jessica

    Det bästa jag hade med mig var mina älskade ölkorvar, haha! Skämt åsido, som nämnts här innan: bröstvårtscreme och xyloproct (gött att ha även om vi såklart håller alla tummar och tår för att du slipper). Mjukt toapapper var skönt att ha med. Sjukhusets toapapper kan liknas vid sandpapper! Nått som hjälpte mig enormt att ha hemma de första dagarna var en bröstpump! Höll på att spricka när min lille inte hade ätit på ett par timmar. Skönt att ha nära till hands om mjölkproduktionen drar igång i 190! Jag tyckte även det var bra att ta till för att förebygga mjölkstockning, vilket jag var väldigt känslig för att få. Några pump för att ”lätta på trycket”.All lycka till med förlossningen och er nya tid med Lowe❤️

  21. DinaAndersen

    Större bindor till efter förlossningen! ? jag packade dock ner massa såna blöj-bindor i väskan när jag var på förlossningen, råkade ramla ner några nättrosor därifrån också. Guds gåva till nyförlösta kvinnor ??

  22. J

    Tyvärr tror jag att Jollyroom har stängt på helgerna?! Har blivit besviken många gånger! En sak som jag saknar på listan är Xyloproct! Efter min förra förlossning fick jag hemorrojder som gjorde så djävulskt ont, sambon fick åka till apoteket å köpa morgonen därpå! Så den här gången tar jag med det i väskan, oavsett om det blir samma eller ej är det bäst att vara förberedd!

  23. paamcakees

    Min sambo tog med energidricka och lite att äta. Ingen av oss han dock med något sådant under förlossningen men på BB är det rätt gott att ha något att äta/dricka. ?

stats