Malin Gabrielsson

SVAR PÅ ALLT

Lowe +

Vilket datum är Lowe beräknad?
12 April

Vad Lowe ett självklart val när ni visste att det skulle bli en kille?
Ja det har aldrig funnits något annat namn

Vad hade Lowe hetat om han skulle bli en tjej?
Vi har lite olika namn på tjej, men troligtvis Leia!

Vad för vagn har ni köpt?
En Bugaboo Fox i vinröd.

Vad ska Lowe heta i mellannamn?
William, efter Jonas lillebror

Kommer ni visa Lowes ansikte?
JA! jag kommer va så stolt över Lowe att alla ska få se.

Kommer du bli besviken om det faktiskt visar sig att Lowe är en tjej och inte en kille?
Inte besviken, men kanske förvirrad.. jag har skapat mit en bild om hur Lowe ser ut och kommer va.. blir konstigt om det är en liten flicka. Men kommer såklart älska henne minst lika mycket.

GRAVIDITET OCH FÖRLOSSNING

Om det är något du är rödd för inför förlossningen, vad är det?
Inget alls, jag är så fruktansvärt taggad på förlossningen! det som händer det händer och då tar vi det då. Fatta vad vi kvinnor är helt sjuka som kan göra detta! blir redan stolt över mig själv.

Hur var din graviditet i första trimestern? några tips? Min graviditet är ett rent helvete med illamående.
Jag kände mig konstant magsjuk från vecka 8-16.. va trött och tyckte livet va jobbigt. Mitt tips är att oavsett hur illa du mår, så ät!! det hjälpte mig väldigt mycket. Och be om hjälp, heja dig!!

Vad är det roligaste med att vara gravid?
Det fina som kommer efter 😉 som sagt, jag tycker inte om att va gravid..

Hade ni planerat att skaffa barn?
Både ja och nej, ett tips jag har är att inte planera något.. du sätter sån extem press på dig själv, erat sex och förhållande.

Kommer Jonas vara med på förlossningen?
Jag/vi vet inte än.. vi har gett det Januari ut. Men han vill verkligen vara med så helt ärligt vet jag inte om han kommer tacka ja till denna möjlighet längre, trots att jag faktiskt tycker att han borde det.

Hur går tankarna för dig och Jonas nu när det inte är så lång tid kvar?
Åh herregud vad vi längtar.. vi pratar om Lowe hela tiden.

Hört att en gravid kvinna blir kåtare, stämmer det?
Ja jag har också hört detta men jag är inte en av dom..

Hur mår du över din viktuppgång? Jag är själv i vecka 30 och tycker att det är fruktansvärt jobbigt!
Nej jag mår inte alls bra över den, inte alls. Har haft ångest i flera veckor.. Jag menar ”alla andra” går upp ca 10kg, dom får bara en söt liten mage. Eller ja, det är var sociala medier visar.. så jag har inte passat in i den perfekta synen folk har på gravida. Insåg t.om att Jonas också är skadad av denna syn, genom att lägga lite dumma kommentarer gällande min viktuppgång, men jag skyller inte på han.. han har precis som jag bara sett den ”perfekta världen” <3 Jag bestämde mig för några dagar sen att va helt ärlig om hur en graviditet också kan se ut och kännas. Min ångest försvann typ direkt..

Vad känner du kring träning under en graviditet? Har du några tips?
Säger bara, lyssna på din kropp! och tillåter den att du kan träna så GÖR DET! Tillåter den inte, så tillåt dig själv att slappa på soffan 🙂 jag har BARA slappat.

Vilken vecka är du i?
Går in i vecka 28 idag <3

När vågade du ”tro” på graviditeten? Jag är i vecka 10 och kan verkligen inte slappna av.
Helt förståligt, jag var exakt likadan! Tror att jag blev lugn i vecka 17 ungefär <3

Äter du några vitaminer nu när du är gravid? isåfall vilka?
Nej inga kosttillskott alls faktiskt 🙂

När kände du sparkar första gången?
Jag var i vecka 16-17 och var ute på en promenad, kan absolut inte kalla det sparkar men kändes som en vibration i ca 4 sekunder. Sen kom nog riktiga sparken i vecka 22

Har du några cravings?
Nej inte en enda…

Kommer ni filma förlossningen?
Som det ser ut nu så.. kanske! jag är splittrad.. har fått en förfrågan om ett ”jobb” eller ja en ”serie” så återigen, kanske <3

MALIN

Hur mår du?
Just idag mår jag bra, har energi och känner mig stark.

Har du svårt för att skaffa vänner efter att du blev offentlig?
Nej och jag ser mig själv inte som en ”offentlig person” , däremot har jag inte riktigt tiden till att skaffa nya vänner nu haha 🙂 men träffar jag någon jag klickar med håller jag såklart hårt i den personen. Det är svårt att skaffa nya vänner i min ålder tycker jag.

När fick du din mens?
När jag var 14 år!

Tränar du?
Just nu nej, men annars ja! Jag älskar att träna och saknar det hur mycket som helst.. men min kropp har helt enkelt inte velat det nu under graviditeten och då lyssnar jag på den.

Hur hanterar du näthatet du får?
Jag får inte så mycket näthat, kan hända ibland att jag får en elak kommentar men det är EN av 100 andra bra.

Hur lång är du?
166 cm 🙂

Hur gammal är du?
Jag är 25, fyller 26 i Juni

Har du gjort abort någon gång?
Ja det har jag, och jag mådde OK efteråt.. det var bara inte rätt den gången

JONAs, Förhållande och sex

Vad fick dig att falla för Jonas?
Hans trygghet, kärlek och bekräftelse. Dessutom är han den roligaste människan jag vet.

Hur träffades du och Jonas?
Via gemenamma vänner. Har skrivit ett helt inlägg om detta.

Kommer ni flytta till en större lägenhet när Lowe blir äldre?
Ja! absolut, och vi kollar faktiskt lite redan nu..

Vill du att Jonas ska fria till dig nu när ni ska få barn?
Jag har velat att Jonas ska fria till mig sen dag 1.

Vad är Jonas sämsta egenskap som framtid pappa?
Hans planering och minne är SÄMST

Hur många barn vill ni ha?
Jag vill väldigt gärna ha 3 barn, Jonas har sagt två.. men är okej med 3 😉

Hur länge har du och Jonas varit tillsammans?
3 1/2 år blir det nu den 16 Januari!

Är du och Jonas intima nu under graviditeten?
Vi kramas, pussas och myser men nej, det är inte mycket rajtantajtan här inte

Är Jonas borta typ hela tiden på jobb eller ser det bara ut så på sociala medier?
Jonas (killarna) är iväg mycket ja, men när han är hemma är jag i fokus 😉

På vilket sätt får du stöd av Jonas under din graviditet?
Alltså jag känner mig som världens ensammaste och ibland tycker jag att Jonas skiter i mig.. men det gör han inte <3 han gör så gott han kan, tror allt det där ligger på mig. Han masserar mina vader på nätterna, knyter mina skor, smörjer in min mage.. ja han gör allt han kan!

extra viktig fråga

Tycker du att det är viktigt att vi delar med oss av ev. gravid problem för att motarbeta skammen?
JA JA JA! det är så extemt viktigt. Däremot ska vi inte skrämma upp varann, men ja, vi måste börja visa flera olika sidor av en graviditet. Något som redan provocerar mig är när kvinnor, 2 veckor efter en förlossning lägger upp en bild på sig själv i underkäder och skriver -kroppen är fantastisk!
och så ser man knappt att hon varit gravid, hon kanske är smalare på den bilden än innan hon va gravid..

Förstå mig rätt, kroppen är fantastisk och denna kvinna ska verkligen va stolt över sig själv. Men det kanske då är kvinnor som faktiskt fått bristningar, eller som inte lyckats gå ner all dessa kilon ska träda fram och visa hur det också kan se ut..Vi bär på ett barn i 9 månaders tid, klart kroppen tar stryk?! det finns ingen skam i att man väger några kilo ”för mycket” eller att man har bristingar eller att brösten hänger. Utan oss hade världen inte klarat sig. Så FAN va vi ska höja oss kvinnor, oavsett vad! och våga berätta DIN historia, en sanning.. inte det du tror folk vill höra. 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Jag måste fråga som andra, varför ska Jonas INTE vara med på förlossningen? Jag hade ALDRIG klarat mig igenom förlossningen utan min dotters pappa. En sån coach rakt igenom, förlossning är häftigt och tufft men stöd behövs. Han servade mig från start till målgång. Min hjälte det dygnet.

  2. Jenni

    Hejsan! Jag hamnade här lite av en slump, gillar egentligen inte bloggar så mycket. jag skulle bara gå in och läsa om din graviditet(nyfiken) på Instagram (om du nu var offentlig med den) och sen hamnade jag här istället.Måste säga att du verkar vara en himla go, ödmjuk och härlig tjej som vågar vara öppen trots att du är ”offentlig”. Det är fantastiskt trevligt att läsa dina svar och att du svarar på frågor som kan vara lite mer privata också. Känner igen mig lite i dig och min pojkvän påminner om Jonas – så som du beskriver honom i alla fall.Du är otroligt vacker och graviditet är så himla fint oavsett hur mycket ”glow”, fett eller kula man har! Önskar dig all lycka i framtiden.Kommer spara din blogg nu så att jag kan följa er!

  3. Malin

    Hej, lite off topic, men jag är relativt nyinflyttad i Sthlm och skulle gärna vilja träffa nya vänner. Kan tänka mig att många som läser din blogg är i ungefär samma ålder, så undrar om inte du skulle vilja göra ett sånt ”hitta- vänner – inlägg” som Isabella Löwengrip gjort någon gång för länge sen? Hade varit roligt! ?

  4. Fanny

    Ååååååh va jag känner igen mig i det där men viktuppgång under graviditeten… fy mådde sååå dåligt över att se hur siffrorna blev större å större på den där jäkla vågen. Aldrig vägt över 60 och va helt plötsligt nästan uppe i 80kg hade sån ångest över hur jag skulle kunna få tillbaka min vanliga kropp efteråt, kollade olika dieter å bantningsmetoder… alla andra mammor hade ju bara den där söta lilla kulan och vips 2 dagar efter förlossningen så är dom ju lika smala å fina som innan… men insåg efter förlossningen att det där spelar ju egentligen inte så stor roll, tog mig ca 6 månader att komma tillbaka till mitt vanliga jag fast 2-3kg extra men i efterhand va gör de?skönt att se att du skriver och öppnar upp dig om att du inte tycker om att vara gravid är ju så tabu att klaga över de. Men det är fan ingen dans på rosor….

  5. Fanny

    Ååååååh va jag känner igen mig i det där men viktuppgång under graviditeten… fy mådde sååå dåligt över att se hur siffrorna blev större å större på den där jäkla vågen. Aldrig vägt över 60 och va helt plötsligt nästan uppe i 80kg hade sån ångest över hur jag skulle kunna få tillbaka min vanliga kropp efteråt, kollade olika dieter å bantningsmetoder… alla andra mammor hade ju bara den där söta lilla kulan och vips 2 dagar efter förlossningen så är dom ju lika smala å fina som innan… men insåg efter förlossningen att det där spelar ju egentligen inte så stor roll, tog mig ca 6 månader att komma tillbaka till mitt vanliga jag fast 2-3kg extra men i efterhand va gör de?skönt att se att du skriver och öppnar upp dig om att du inte tycker om att vara gravid är ju så tabu att klaga över de. Men det är fan ingen dans på rosor….

  6. Emma

    Är i vecka 34. Har haft (enligt mig) världens sämsta graviditet. Mått illa hela sommaren, magsjuka nu i vinter, varit sjukskriven sedan oktober pga fruktansvärd foglossning. Man måste få tycka illa om att vara gravid utan att folk ska bli sura. Du får och jag älskar att du skriver om att det är jobbigt att vara gravid. Mer sånt i världen!!

  7. Emma

    Är i vecka 34. Har haft (enligt mig) världens sämsta graviditet. Mått illa hela sommaren, magsjuka nu i vinter, varit sjukskriven sedan oktober pga fruktansvärd foglossning. Man måste få tycka illa om att vara gravid utan att folk ska bli sura. Du får och jag älskar att du skriver om att det är jobbigt att vara gravid. Mer sånt i världen!!

  8. Nicole

    Älskar att du visar alla dessa sidor av en graviditet. Att allt är inte som man ser på sociala medier. Allt är så perfekt på bilder, jag mådde riktigt dåligt under min graviditet. Har alltid varit smal o tränad. Ja gick nästan upp 28 kg. Mådde så dåligt. 15 kg rasade jag efter gravideten men dom sista kilorna har ja verkligen kämpat att gå ner och har även kvar några kilon o dottern än 1,5 år. Har bredare höfter. Medans andra vänner har gått ner alla kilon om inte mer och fått tillbaka deras magbräda efter 2 månader. Man blir så ledsen när alla visar på Instagram o Facebook att allt är så lätt.

  9. Nicole

    Älskar att du visar alla dessa sidor av en graviditet. Att allt är inte som man ser på sociala medier. Allt är så perfekt på bilder, jag mådde riktigt dåligt under min graviditet. Har alltid varit smal o tränad. Ja gick nästan upp 28 kg. Mådde så dåligt. 15 kg rasade jag efter gravideten men dom sista kilorna har ja verkligen kämpat att gå ner och har även kvar några kilon o dottern än 1,5 år. Har bredare höfter. Medans andra vänner har gått ner alla kilon om inte mer och fått tillbaka deras magbräda efter 2 månader. Man blir så ledsen när alla visar på Instagram o Facebook att allt är så lätt.

  10. Carro

    Vill bara säga en sak angående viktuppgången under graviditeten. Jag gick inte upp mycket men jag hade alla dagar i veckan vilja gått upp de tredubbla så jag fick höra i 6 månaders tid att jag inte såg ett dugg gravid ut, jag hade ingen mage osv.Jag ville ha en mage som syndes, jag ville att folk skulle kunna se mig och tänka ”hon är gravid”.För jag själv kände mig som en valross. Men oavsett vad en gravid tjej går upp i vikt så är det enda viktiga att man själv mår bra!

  11. Carro

    Vill bara säga en sak angående viktuppgången under graviditeten. Jag gick inte upp mycket men jag hade alla dagar i veckan vilja gått upp de tredubbla så jag fick höra i 6 månaders tid att jag inte såg ett dugg gravid ut, jag hade ingen mage osv.Jag ville ha en mage som syndes, jag ville att folk skulle kunna se mig och tänka ”hon är gravid”.För jag själv kände mig som en valross. Men oavsett vad en gravid tjej går upp i vikt så är det enda viktiga att man själv mår bra!

  12. Malin

    Men oavsett ”jobb möjlighet” är det för mig helt sjukt att han ens överväger att ta den och missa sitt barns födelse? Och även att du tycker han ska ta den? Spelar ingen roll om du har någon annan super support med dig, att ha sin sambo där, barnets pappa DET kommer du vilja ha. Tänk om, båda två.

  13. Malin

    Men oavsett ”jobb möjlighet” är det för mig helt sjukt att han ens överväger att ta den och missa sitt barns födelse? Och även att du tycker han ska ta den? Spelar ingen roll om du har någon annan super support med dig, att ha sin sambo där, barnets pappa DET kommer du vilja ha. Tänk om, båda två.

  14. Jess

    Men herregud.. Jonas, lägg ner dina äckliga kommentarer om hennes viktuppgång! USCH. Sjukt att ens nämna det till en gravid. Och NEJ! bara ha en kula? HAHA, det varierar alltid. Många går upp mellan 18-30 kg. Väldigt vanligt. Fan va besviken jag blir på vissa män ??? och självklart ska du ha med Jonas på förlossningen? Varför ska du gå igenom det ensam?

  15. Jess

    Men herregud.. Jonas, lägg ner dina äckliga kommentarer om hennes viktuppgång! USCH. Sjukt att ens nämna det till en gravid. Och NEJ! bara ha en kula? HAHA, det varierar alltid. Många går upp mellan 18-30 kg. Väldigt vanligt. Fan va besviken jag blir på vissa män ??? och självklart ska du ha med Jonas på förlossningen? Varför ska du gå igenom det ensam?

  16. Ebba

    Hej! Vill bara säga att jag tycker du verkar vara fantastisk och en underbar förebild! Har en fråga som du kanske redan svarat på men varför ska Jonas kanske inte vara med på förlossningen? Vill han inte eller är det något som gör att han inte kan vara med? Kramar till dig!!

  17. Mia

    Tycker dock inte att det är någon ursäkt att Jonas bara sett ”instagram graviditeter” Han borde veta bättre än att lägga dumma kommentarer mot dig och din kropp! Inte okej!

  18. Mia

    Tycker dock inte att det är någon ursäkt att Jonas bara sett ”instagram graviditeter” Han borde veta bättre än att lägga dumma kommentarer mot dig och din kropp! Inte okej!

  19. paamcakees

    Tack! ❤️ jag födde min alldeles underbara och perfekta son för 3 månader (exakt idag!) och jag gick upp 23 kilo under graviditeten – jag har FULLT med bristningar på mage och rumpa och har inte lyckats gå ned mer än 10 kilo. Jag mår så dåligt när jag ser alla perfekta postpartum-bilder när jag själv inte ens kommer i mina vanliga byxor. Så tack för att du tog upp det här ❤️

  20. V

    Vilket fint inlägg! Älskar att du är ärlig och jordnära, det gör mig som gravid så lugn! Så skönt att se att man inte är den enda som inte tycker att graviditeten är fantastisk. Visst kan man känna stunder av lycka samt tacksamhet av att ha ett växande barn i sin mage. Men graviditeten innebär också mycket negativt (för mig). Känner verkligen igen mig i mycket du skriver. Och jag stör mig också på folk som lägger ut en bild kort efter förlossningen med platt mage, inga bristningar ocv ”idealkropp” och skriver att kroppen är fantastisk. Visst, såklart man får vara stolt oavsett kroppsform! Men jag Vet att det Inte finns en chans i världen att jag ser ut som innan direkt efter förlossningen. Det är ju ett barn som växer inuti en i 9 månader! Inte konstigt att kroppen påverkas.bra inlägg! älskar din blogg!

  21. V

    Vilket fint inlägg! Älskar att du är ärlig och jordnära, det gör mig som gravid så lugn! Så skönt att se att man inte är den enda som inte tycker att graviditeten är fantastisk. Visst kan man känna stunder av lycka samt tacksamhet av att ha ett växande barn i sin mage. Men graviditeten innebär också mycket negativt (för mig). Känner verkligen igen mig i mycket du skriver. Och jag stör mig också på folk som lägger ut en bild kort efter förlossningen med platt mage, inga bristningar ocv ”idealkropp” och skriver att kroppen är fantastisk. Visst, såklart man får vara stolt oavsett kroppsform! Men jag Vet att det Inte finns en chans i världen att jag ser ut som innan direkt efter förlossningen. Det är ju ett barn som växer inuti en i 9 månader! Inte konstigt att kroppen påverkas.bra inlägg! älskar din blogg!

stats