Malin Gabrielsson

Q&A – CURA

i samarbete med CURA

Alltså min energi idag är på topp, och när jag tänker efter har den nog varit det hela veckan.. så härligt!! förutom vädret tror jag sömnen har en stor del i min energi, inte konstigt kanske. Får ändå säga att jag har CURA och tacka där, sen jag beställde deras tyngdtäcke har jag sovit betydligt bättre, framförallt detta med att somna om efter att jag varit upp med Lowe mitt i natten.

Jag skrev ju ut på min STORY att ni kan ställa lite frågor och herregud vilken respons, har fått över 200 frågor och jag ska försöka svara på varenda en. Vissa frågor kommer jag lämna över till CURA.

DÅ KÖR VI!

Fråga nummer 1.

Blir det varmt? – Nej jag tycker inte det, jag är en väldigt varm person när jag sover och detta täcket är PERFEKT för mig. Var lite skeptisk i början om jag skulle svettas och bli varm ifall det inte andas men tvärtom, känns luftigt trots tyngden.

Får man svårt att andas? – Jag får inte det, men kan förstå ifall man skulle få känslan av klaustrofobi, men testa att ta en lättare vikt kanske?

och tror vissa tänker att bara för att det heter tyngdtäcke så väger det flera ton och man kan knappt röra sig, så är INTE fallet.

Hur vet man vilken tyngd man ska ha? CURA skriver – Vi rekommenderar att man väljer ett täcke som motsvarar 10-15% av ens kroppsvikt. Om du t.ex. väger 80 kg, väljer du ett täcke som väger 8-10 kg.

Det här är dock bara en rekommendation, och vilken vikt man trivs bäst med är individuellt. En del föredrar tyngre täcken.

Ärligt, fungerar det verkligen? Jag har sömnproblem men tycker det är alldeles för dyrt för ett täcke. – För MIG fungerar det hur bra som helst, men självklart är det olika från person till person. Kanske beror på vad för sömnproblem du har?

Känner man sig instängd? – också en smaksak tror jag men nej, det är liksom inte som ett stort cementblock som ligger på en, som jag kan tänka mig många tror.

En liten tanke mitt i allt detta.. eftersom många frågar om man känner sig instängd, får panik osv..

Ni som varit på behandling, för t.ex ansiktet. När man lägger sig där, så kan jag ibland känns mig lite stressad men så fort deras filt kommer på en så slappnar jag av. Man känner mig omhändertagen och exakt så känner jag med detta täcket, omhändertagen.

Jag hörde att dom är väldigt kalla och att man gärna vill ha något annat över? – Dom har två olika modeller CURA Pearl och CURA Cozy.

CURA Pearl är ett följsamt, svalare täcke med fyllning av micropärlor (kisel) som formar sig efter kroppen. Och CURA Cozy är ett varmare fibertäcke med polyestertrådar insydda i kanaler i täcket.

Känner man kedjorna igenom? – finns inga kedjor <3

Vad har du för tyngd? – Jag har 7kg och Jonas har 9kg.

Kan det hjälpa om man känner sig orolig på kvällen och försöker sova? – Det är just det täcket har hjälpt mig mycket med.. mina tankar går igång rejält på kvällarna, ligger och tänker på morgondagen, jag planerar osv osv. Men jag har märkt stor skillnad faktiskt sen jag började sova med detta 🙂

Kan man köpa täcket och testa? Ångerrätt om man upplever att det inte fungerar? – Eftersom CURA-täcket är en hygienprodukt skickar de inte ut täcken som har använts av andra kunder. För att inte hamna i ett läge där de har en mängd täcken som inte går att sälja, väljer de därför att inte erbjuda öppet köp för öppnade produktförpackningar. Som ni säkert kan förstå handlar det inte bara om hygien, utan även om miljötänk, då det inte är så klimatsmart att producera produkter som inte kan säljas.

Barn som sover i föräldrarnas säng, är det lämpligt med ett tyngdtäcke då? – Det beror på barnets ålder och storlek, samt täckets vikt. CURA rekommenderar inte tyngdtäcken till barn under 2 år. Och för barn mellan 2-3 rekommenderas ett täcke på max 5 kg. Är barnet över 4 år är det mer en fråga om huruvida barnet tycker om känslan av tyngdtäcket.

Får man lov att byta vikt, om man känner att man har köpt fel? – Om man inte har öppnat förpackningen är det OK att byta vikt. Men eftersom CURA anser att deras täcken är en hygienprodukt och därmed garanterar att täckena inte har använts av någon annan, erbjuds inte öppet köp för öppnade förpackningar.

Jag mår illa av mitt, vad kan det bero på? – Tyvärr kan jag inte ge något bra svar på detta. Jag har varit i kontakt med CURAs personal, men de har inte hört något liknande tidigare. Jag kan personligen tänka mig att vissa skulle kunna uppleva känslor av obehag om de har ett alldeles för tungt täcke.

Kan man använda täcket när man är gravid? – Om du är gravid och orolig över att använda ett tyngdtäcke råder jag dig att ta upp frågan med din barnmorska.

Finns det i dubbelstorlek? – Nej, inte än. Men jag har just fått reda på att CURA kommer lansera dubbeltyngdtäcken i storleken 200×220 cm nu i vår. Troligen redan i april!

Nu tror jag fick med dom viktigaste frågorna nu, fattas det något så kan ni väl kommentera här under? så svarar jag så fort jag kan på det. Förutom frågorna vill jag verkligen dela med mig av era erfarenheter, jag visste att tyngtäcket va bra och uppskattat men herregud! känns som CURAS tyngdtäcken gör mirakel.

RABATTKOD?

ni är en del som vill köpa men att pengarna inte riktigt räcker till.. jag förstår er. Men jag kan säga att det är en investering i er själva i er hälsa och JAAAAA sjävklart har jag fixat en rabatt till er. Hela 30%, så passa på nu fina ni!! tryck här och unna er ett täcke NU

PUSSPUSSPUSS

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats