Malin Gabrielsson

CATCH UP

Tänkte bara skriva av mig idag! skriva om lite allt möjligt, min vecka, hur jag mår, jonas, vänner blabla. en liten CATCH UP om livet!

Ja vad har hänt sen sist? egentligen inte så mycket förutom att magen växer för fullt och vi nu är inne i v. 31. Vill du inte läsa om min graviditet som bläddra ner för här kommer min catch up för min graviditet.

LOWE
Han är ungefär 39 centimeter lång och väger ungefär 1,6 kilo – motsvarande storleken på en ananas! Det har legat i fosterställning med benen böjda inåt mot kroppen under några veckor nu, och det kommer fortsätta att växa en massa! Det blir inte mycket längre, men lägger på sig ytterligare något kilo den här månaden. Om nio veckor till är det redo att komma ut och hälsa på!

GRAVIDITET
på pampers hemsida står det såhär, tänkte ge svar på vad som stämmer för mig.
Du kanske har börjat känna dig mindre andfådd än för några månader sen men du har förmodligen svårare att få tillräckligt med luft. Det beror på att livmodern, som hela tiden utvidgas, trycker diafragman mot lungorna.
STÄMMER! andas som att jag konstant är andfådd.

Om du har en låg mage kan du vara glad! Kvinnor med en mage som är högt upp har ännu svårare att andas. Om blir andfådd, ta det lugnt och ta några djupa andetag (så djupt du kan). Mot slutet av graviditeten (omkring vecka 37 eller 38) kan det lätta när barnet sjunker ner i bäckenet och trycker mindre på diafragman och lungorna, vilket gör att du kan andas lättare. Om du tycker att du blir väldigt anfådd eller att det är jobbigt att andas bör du kontakta din barnmorska eller förlossningsavdelning.
Min mage är väldigt låg men har vänner som känner såhär!

Du har förmodligen också försökt känna tecken på förtidsvärkar sedan mitten av andra trimestern. Nu när du är i tredje trimestern kan kroppen börja förbereda sig inför förlossningen. Dessa övningar kallas för Braxton Hicks-sammandragningar.
Japp! har verkligen känt på det denna vecka, känns typ som en mensvärk fast mer i hela magen kan man säga! och så blir den stenhård.

ÖVRIGT!
Det har börjar klia en massa på magen, även lite på ryggen! och det är tydligen ganska vanligt att det kliar på kroppen när du är gravid. Det beror oftast på att huden förändras när den töjs ut över magen. Det kan också bero på hormoner. Det kan hjälpa att smörja in huden med fuktighetsbevarande kräm. Vilket jag gjort, har ju använt kokosolja som en galning men nu har jag bytt till vanlig babyolja.
Några gravida får en svår klåda som beror på att levern påverkas av graviditeten. Sådan klåda kallas hepatos. Då kan du behöva behandling och barnet kan behöva födas tidigare. Hepatos är ovanligt.

Jonas fyller år idag! så satte klockan på 06.30.. däremot vaknade jag av mig själv vid typ 05.30 så jag la extra mycket tid på Jonas födelsedagsfrulle, så mysigt att få morgonen tillsammans! och tänk sen när vi har Lowe också, alltså jag smälter ju!!!

I Fredags åkte jag hem till en tjejkompis vid namn Jessica, ganska nybliven kompis! Hon är också gravid, tror det är 6 veckor före mig! Deras bebis är beräknad den 28 Februari, men jag har sagt att jag tror att hon går över några dagar, bebisen kommer komma den 5 Mars, på fettisdagen! och med Lowe har jag sagt att han kommer komma 4 dagar innan BF, alltså den 8e April! får se om min magkänsla stämmer haha..

Iaf! Jessica gjorde en mysig och GOD brunch!

Nu värker min rygg något så in i bomben så detta inlägg tar slut här. Fortsätter imorgon, dessutom fyller ju Jonas år så ska gå och pussa lite på han. Hörs imorgon!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Sanna

  Vill bara säga tack för du delar med dig av ditt liv! Men De där cm stämmer sällan på hur långt barnet är ? jag hade bf den 21/1 och barnmorskan sa att jag inte hade någon jättebäbis i magen ?. Ut kom han dock den 3/2 och vägde över 4 kg och var 54 cm lång ? så lita inte blint på de där apparna ?? hoppas allting går bra när det väl är dags sen ?

 2. Ida

  Gällande klådan så finns det även något som heter puppp vilket är en allergi liknande klåda där man reagerar på graviditeten. Det är helt ofarligt men extremt obehagligt. Allergi tabletter kan hjälpa annars är det bara att vänta tills efter graviditeten då det försvinner. Jag fick min andra son i december. Lycka till! ?

 3. Lisa

  Vi har BF med bara några dagars mellanrum tror jag, är själv i vecka 31 nu ? Så kul att läsa om någon i samma fas i graviditeten (och typ samma jobb och ålder haha) som en själv! Jag har också en blogg så om du vill läsa och kunna dela tankar och så får du ju gärna kika in där!/Lisa

 4. Louise

  Ville tipsa dig om att anmäla dig till babybox från Liberoklubben, Apotek Hjärtat och Apoteksgruppen. Jättefina och bra grejer! ?

 5. Elin

  Usch vad din kommentar stör mig. Varför känner alla andra föräldrar detta måste att påpeka hur livet kommer bli med barn? Jag tycker att det är så extremt onödigt. Jag är säker på att Malin vet att en bebis kräver både tid och uppmärksamhet. Låt en kvinna få ”försköna” och drömma och längta hur mycket hon vill. Jag som själv är gravid är så vansinnigt trött på dessa ”bara så att du vet..” kommentarer.

 6. Frida

  Det där med låg eller hög mage.. hade en hög mage och den sjönk aldrig ner ?. Hon fixerade sig aldrig heller.. du kan ju tänka dig, hade man svårt att andas innan man åt så blev det värre när man skulle lägga sig ?! Usch, det saknar man inte ?

 7. Malin

  Jag fick en son i våras och jag är så glad för er skull ? men vill verkligen bara ”förvarna”/ berätta eller vad jag nu ska säga .. för set känns som du förskönar din bild av hur det blir när lowe kommer. För det kommer va såå jobbigt emellanåt, en sån frukost – inte lätt i göra med en bebis som inte vill vara själv och som (vissa) inte gillar sele. Brunch o middagar ute – funkar inte heller i perioder, även om det är en bebis som det går med i land, som vår. Säger såklart inte för att tynga ner, mer för att du inte ska försköna i ditt huvud och få en chock ? bebisar är ju olika såklart men ingen bebis är på topp 24-7 ?. Iallafall … stor kram

stats