Malin Gabrielsson

Har jag en bebis i magen?

GODMORGON! Vi är fortfarande sjuka är hemma.. och man märker att vi behöver space från varann nu haha.. Vi stör oss väldigt mycket på varann, varenda litet ord missuppfattar vi haha så löjligt egentligen.. Jonas har ju varit ledig från jobbet i 3 veckor, och sen dess har vi ju hängt ihop.. och denna vecka, ja då har vi ju knappt lämnat lägenheten så vi går ju nästan på varann. Men mamma ska passa Lowe Lördag – Söndag, så vi bara kan få koppla av lite.. nästan så att jag funderar på att följa med hem till henne så jag och Jonas får vår lilla paus. Mitt favoritställe är hennes soffa, kopplar alltid av och blir så fint ompysslad. Så ja jag saknar faktiskt vardagen lite, att få va själv med Lowe men detta vet jag att jag kommer ångra att jag skrev sen haha.. man är fan aldrig nöjd. Men jag saknar rutiner och det har man inga alls nu.. Men till ämnet!

BEBIS I MAGEN?

Är jag gravid? jag vet inte. Eller jo jag vet, jag har ju tagit test men alltså… Igår kväll när vi låg i soffan och kollade film så känner jag helt plötsligt något i magen. Och jag har gjort det innan, som fantomsmärta och får för mig att det sparkar i magen.. vilket det inte gör. Men igår… så gjorde det de, PÅ RIKTIGT. Först kom det en gång och jag tänkte att det va mitt påhitt, sen kom det igen och jag bytte ställning och la mig på rygg men det fortsatte. Så jag sa till Jonas och tog hans hand, la den på magen och hahahah ni skulle sett hans blick. – MEN HAR DU TESTAT DIG? DU GJORDE VÄL ABORT? MALIN? Ja alltså han kände ”sparkarna” han med… och nej jag är inte gravid men vad är det som händer? vad kan det vara? Någon annan som känt likadant? Sjukt obehagligt faktiskt.

Denna bilden är tagen 1 vecka innan Lowe kom.. åh! den spänningen, den kan man ändå sakna ibland.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Therese Arnesen

  Alltså det är 9 år sedan jag fick min sista bebis och jag kan fortfarande känna ”sparkar” ibland. Tror det är tarmarna som spelar en ett spratt ? för övrigt vill jag bara säga att du är fantastisk!! En sådan förebild för mammor i alla livets skeden och så otroligt vacker precis som du är! Att våga visa upp sin kropp som du gör är otroligt modigt och verkligen äkta! Det är ju så vi morsor ser ut! Fler blivande mammor borde följa dig så kunde vi sluta må dåligt av våra efter barn kroppar och hylla dem istället. Du är en riktig förebild och behöver inte en enda förbättring utan är supervacker precis som du är!

 2. Elin

  Det är till 99 % dina tarmar som rör på sig, mina rör också på sig så mycket ibland att det känns som att det är en bebis där inne haha ?

 3. Sara

  Jag har lika dant. Antar att det är tarmarna. Innan jag fick barn har jag antagligen aldrig reagerat när det känts så men efteråt så refererar jag alltid till bebis i magen

 4. Kristin

  Jag kände samma ett tag efter födseln, läskigt ? det är nervryck tror jag, mkt som ska hamna på rätt plats efter bebis i magen ?

 5. Sofia

  Jag har känt exakt samma efter min graviditet! Kan fortfarande göra de, min dotter är 10,5 månader! ❤ Jag tror det är livmodern som drar ihop sig!

 6. Candra

  Jag födde den 30 april förra året och jag känner också ”fantom” sparkar. Har också testat mig och är inte gravid. Har för.mig att jag läst om detta innan och tror det har att göra med musklerna kring livmodern eller liknande! Sjukt creepy ibland 😛

 7. Agnes

  Min son är 9 månader och jag har också känt små sparkar, vid tre tillfällen!! Det började för kanske två tre månader sedan, så konstigt! ??

 8. Majsan

  Exakt så känner jag med!! Men min son fyller 9 år till sommaren så jag tror inte det är ”fantomsparkar” på mig utan jag tror det har med vad man äter. Vissa maträtter får ju tarmarna att jobba mera??.

 9. Ellen

  Min dotter är jämn gammal med Lowe & jag känner precis likadant, det känns verkligen precis likadant som de första sparkarna gjorde! Känns läskigt emellanåt ?

 10. Jessica

  Har du testat dig och det är neg så är det troligen tarmarna ni känner som rör sig. ? Jätte knäpp känsla när det blir så.
  Mvh uska student

 11. Emma

  Jag fick barn för ett år sen och kan också känna så ibland! Men enligt barnmorskan så är det ”fantomsparkar” som egentligen är att tarmarna fortfarande rör sig för att komma tillbaka till ”rätt” plats efter graviditet 🙂

 12. Amanda

  Alltså vad sjukt! Mitt barn är nu 8,5 månad och jag har också känt av typ ”fantomsparkar”?! Typ som det kändes precis när jag började känna sparkar i början! Trodde jag var ensam om detta. Coolt!

 13. Fanny

  Samma här! Mitt barn är 8 månader och har med spiral sedan några månader tillbaka. Men kan med känna ”sparkar” ibland. Har inbillat mig att de är typ min puls Hahah fast har ingen vettig förklaring.

 14. Sofie

  Det är tarmarna som rör och har sig, fullt normalt ?. Man kände det innan graviditeten också men då hade man inget att jämföra med eller förklara känslan ?

 15. Emelie

  Jag fick veta av min barnmorska att man kan få den känslan när inälvor lägger sig till rätta efter en graviditet. Vet dock inte om man ska kunna känna det utan på magen..

 16. Denise

  Jag fick barn rubt där du fick barn och jag känner också det! Jag har inte tagit test men jag har fått min mens varje månad. Så jag har känt såhär ibland i typ 2-3 månader ?

 17. Johanna

  Jag har aldrig varit gravid, så vet såklart inte hur riktiga sparkar känns. Men jag får som sparkar inifrån i magen också, och det är inte bara ett litet pet utan det är som en spark och att något rör sig där inne i magen. Jag går på p-piller och testar mig varannan månad då jag inte tar sockerpillrena. Vet att jag inte är gravid men man blir skeptisk till om testen fungerar när det rör sig i magen¿ Har fått höra att det kan va tarmarna som flyttar på sig?¿

 18. Rebecka

  Jag kan känna så ibland och de var ändå 3 år sedan dottern föddes.. har fått svaret att de är tarmarna som rör på sig och att de ibland kan kännas som en bebis. Vet inte varför de känns mer efter en graviditet, om man är mer uppmärksam eller om de är igenkänning av något man brukade uppmärksamma sig på. För nog måste de ju ha hänt innan också ? Sen ska man väl inte förkasta de varje gång, finns ju graviditeter som inte uppmärksammas heller ??

 19. Emma

  Men gud, jag trodde jag var ensam om att ha så? har testat mig varje gång jag har känt ”sparkar” men visar negativt varje gång?

 20. Jenniiifer

  Det är nog tarmarna när dem ska på plats. Dem ”knäpper” liksom och känns som sparkar. Kan ta lång tid innan dem blir lite som innan!

 21. Melinda

  Jag har också känt så!? Typ sen i höstas, o då fick ja min son i maj 2019? men ja har spiral, så jättemärkligt hur det kan kännas som sparkar?

 22. Camilla B

  Jag fick barn för 7 månader sedan och satte in spiral när hon var 4 månader. Jag känner också sånna ”fantom” sparkar ibland. Men aldrig mer än en gång. Man blir ju nojig! ?

 23. Johanna

  Jag födde min lilla Astrid för 8 månader sen och kan ibland känna att det sparkar/tycker till i magen. Det är oftast när jag ligger på mage eller sitter i soffan! så himla konstig känsla. Har inte testat mig, men har hormonspiral insatt just nu och har dessutom två andra mammavänner som upplevt samma sak. Tror inte oddsen är höga för att vi alla tre skulle blivit gravida igen, så tror det är något som bara blir i kroppen? Vet inte om det har med organen att göra eller att kroppen fortfarande ställer om sig efter att ha fött barn!
  Ville bara visa att du inte är ensam om att ha känt så, men vad det beror på kan såklart vara olika för alla! kram på dig och tack för en ärlig & rolig blogg! ?

 24. Linda

  Med största sannolikhet så är det dina tarmar som rör sej ❤️ Hade så efter första också, jäkligt märklig känsla ?

 25. Linnéa

  Har också fantomsparkar! Började i höstas, fick bebis 3 april. Läskigt är det, allra helst eftersom vi vill vänta med syskon 😉

 26. Emma

  Men gud!! Jag känner ibland samma!
  (Födde den 20 maj)
  Jag var tvungen å ta ett test för jag trodde verkligen jag var gravid igen ?
  Men nä det var jag inte!
  Jag tänker att allt kanske inte är återställt i magen än å det håller på att lägga sig till rätta eller nåt ? sjukt obehagligt iallafall!

 27. Emelie

  Det är dina tarmar som flyttar tillbaka. Det tar ungefär 2 år för kroppen att återhämta sig efter en graviditet. Sen kan du känna fantomsparkar resten av livet.

 28. Emelie

  Hej! Jag kände också detta efter min graviditet! Men de va ingen bäbis, de va tarmarna som lägger sig till rätta typ ? tydligen väldigt vanligt..

stats