Malin Gabrielsson

Mamma, Pappa luktar konstigt.

”Jag låg och sov, vaknade av att Pappa kommer in och pratar med sig själv, han säger saker som jävla idiot, fan och hatar dig, rakt ut i luften. Han lägger sig i sängen, på den tiden delade vi sovrum och säng.
När han lägger sig bredvid känner jag hur illa han luktar, en stark doft av något, det är en bekant doft och den är stark.
Tänker
direkt – jag måste vända på mig.
När jag gör det känner jag ett hårt slag i sidan av magen, vid revbenen. Fortsätter vända på mig och trycket blir bara hårdare och hårdare,
och jag inser att Pappa trycker med sin armbåge. Jag slutar, jag kan inte vända mig mer.. det gör för ont. I samband med detta får jag täcket över huvudet och kan inte andas, försöker sakta sakta dra bort det, vill inte väcka han eller ens göra en rörelse så han förstår att jag är vaken, jag är rädd. Precis när jag får bort täcket kommer en knytnäve rakt i ansiktet, jag ställer mig upp av reflex och säger, Pappa jag går på toa. – Ja men gör det älskling.
Kommer ihåg att jag tänker – har jag drömt det som precis hände.
Går in på toan och sköljer mina händer i kallt vatten, låtsas spola och går tillbaka.
Ställer mig i dörren
bara för att titta han, verkligen kolla så allt stämmer men det dröjer inte länge innan jag hör..
– Kom och lägg dig din jävla skitunge.
Jag börjar gråta, – men Pappa varför är du såhär?
– Vadå älskling? vad pratar du om? kom och lägg dig nu.
Går sakta till sängen, lägger mig ner, och sen somnar jag”

Jag tänker och kanske faktiskt fortfarande hoppas på att denna natt endast va en dröm. Men smärtan får mig att förstå att detta hände, där och .

Närmare 400 000 barn växer upp i familjer där den ena eller båda föräldrarna dricker oroande mycket, visar en undersökning.Är du en av dom? Våga säg något, våga prata om det. Tack vare att jag tidigt frågade mamma så är detta ett ämne som vi pratar öppet om och mycket, vilket verkligen har hjälpt mig. 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Milla

  Hej Malin!
  Starkt av dig att skriva detta. Hade varit intressant om du berättade mer om det i din podd eller om du gästade JLCs podd. Berättar om hur det påverkat dig och varför du inte har en relation till din pappa idag osv. Men det är ett tufft ämne att prata om såklart!

 2. Linda

  Åh va ledsen jag blir av att läsa detta.. ? vet hur det känns dock,.. minnena försvinner aldrig! Men har inga problem att prata om det dock.

 3. Wilma

  Blir så himla ledsen över hur många det är som faktiskt har en förälder med alkoholmissbruk. Har många i min närhet som är berörda, det sätter verkligen djupa sår och är en stor sorg. Hemsk sjukdom.
  Kram till dig Malin, så fint att du öppnar dig och uppmärksammar detta ämne.

 4. Birgitta

  Känner verkligen med dig! Jag och min syster växte upp med båda föräldrarna alkoholiserade, fick bevittna misshandel och att ringa polisen för att mamma hade försvunnit var vardag.

  Så jäkla starkt att du tar upp det här! Är så många barn och ungdomar som växer upp under så jävla miserabla förhållanden, och som i vårt fall, visste ALLA om det, ingen gjorde något.

  Nu i efterhand blir jag förbannad och ledsen när jag tänker på allt vi utsattes för, och hur många som blir utsatta.

  Har idag en snart fyramånaders tjej, och jag har lovat mig själv, att för hennes skull aldrig vara berusad framför henne, eller utsätta henne för alkohol i hemmet, för det sätter mer spår än vad man kanske kan tro.

  Återigen, så stark och otroligt bra att du tar upp det här ämnet. Är självklart väldigt ledsen för din skull, inga små flickor (eller pojkar) skall behöva utstå något sådant ❤️

  Stor kram från oss ❤️

 5. Jessica

  Blev väldigt tagen av det jag läste! växte själv upp med en mamma som var alkoholist och vara ett barn som förstår att något är fel men man vet inte riktigt varför, är en hemsk känsla. Sen när man förstått varför förstår man ändå inte varför. Varför någon dricker..
  vet inte vad jag mer kan säga utan att behöva berätta hela min historia men du är väldigt modig som berättar en del av din historia ❤️❤️❤️

stats