Malin Gabrielsson

Q&A

Vi kör rakt på sak, jag hinner inte riktigt mer än så.. ni vet.. småbarn ❤

Hur stor var Lowe när han föddes? Vikt och längd?

Kommer ni ihåg vad jag trodde? att han skulle va stor, väga minst 4 och va superlång, trodde verkligen han skulle följa sin Pappas och Farfars fotspår + att min mage var väldigt stor! Men nej, han var ganska liten eller ja ”normal” standard!
Lowe vägde 3875g och var 51 cm ? och idag väger han 4595g och är 54 cm, följer sin kurva perfekt!

Vill ni har fler barn?

Ja men såklart, Lowe ska självklart få ett syskon! men inte än, kanske om 3 år.

Ditt bästa tips för att lära bebis att ta napp?

Ge inte upp! bara för att bebis spottar ut den betyder det inte att hen inte vill ha napp, dom förstår bara inte. Och testa lite olika nappar 🙂 vi hade 3 olika. Nappen nedanför är den som Lowe vill ha. Tryck HÄR för att komma till napp!

MAM Start är en napp anpassad för de allra minsta, 0-2 månader. Sugnappen är skonsam mot huden tack vare stora lufthål och knottrig insida. Silkeslen silikon som påminner om mammans hud. Sugdelen har anatomisk riktigt form för gommens och tändernas utveckling.

Vad hade lowe fått heta om det blev en tjej?

Tjejnamn är svårt, mycket svårare än killnamn.. tycker jag! Men vi pratat en del om Leia.

Hur funkar din amning?

Den funkar bra! men jag tycker inte det är roligt att amma, men sagt att jag ska försöka stå ut i 2 månader för Lowes skull. Och vad är det som inte är roligt då? att känna sin bunden, Lowe blir ju så beroende av mig och alla dessa nätter… han är ju inte snabb när han ska äta såå ibland sitter jag i 1h. Men jag är glad att det funkar 🙂

sen fick jag även en fråga – dina tankar om amning?
och jag känner bara gör det som funkar för DIG/ER, det finns inga regler eller rätt och fel, du och bebis måste må bra och DU vet vad som är BÄST för er.

Vad heter Lowe i mellannamn?

Lowe WILLIAM Fagerström

Vad är den största utmaningen som nybliven mamma?

Att inte gå in i väggen…

Nej men skämt åtsido, att inte sätta för hög press på mig själv är faktiskt min största utmaning! Vill att allt bara ska rulla på och då menar jag inte att livet ska rulla på som det var innan 🙂 utan att Lowe ska må bra, att Jonas ska må bra men ibland krockar allt och jag blir ledsen.

Hur mycket är jonas hemma nu i början?

Ja han sa att han skulle va hemma 10 dagar men så blev det inte, fast han va hemma ett tag såklart! det finns för och nackdelar med att jobba med youtube, visst han/dom kan styra lite sina egna dagar men ibland måste vissa saker göras pga tidpress och då måste han åka.

Hur kommer det sig att det blev en fagerström och inte en gabrielsson?

När jag och Jonas gifter oss blir det Fagerström, jag kommer alltså ta Jonas efternamn 🙂 så självklart ska våran son heta detsamma!

Har du jobbiga/korta nätter?

Jag vet inte, jag har liksom inget att jämföra med.. men jag borde nog inte klaga! dessutom skiljer vissa nätter 🙂 men jag går upp ca 3 gånger per natt och ammar i ca 45 min.

hur gammal är lowe nu?

I skrivande stund är lowe 3 veckor och 5 dagar, stora killen!

min hjärta smälter, herregud vad jag älskar denna lilla krabat

Jag ska föda i juli och undrar vad vad det bästa du hade med dig i bb-väskan?

Min långa kofta.. jag var så obekväm med att gå runt i mjukisbyxor och så syntes blöjan man hade.. så koftan räddade mig, hade jag inte haft den hade jag inte velat lämna rummet. Och GRATTIS! du har en magisk tid framför dig.

Hur mår du efter förlossningen?

wow wow wow! kroppen är ju fantastiskt.. Jag mår bra! och det gjorde jag ganska så direkt efter förlossningen 🙂 sen fanns det andra kvinnor på BB som åkte rullstol, hade svårt att sitta och gå så ja, det är såklart olika för alla 🙂 men heja oss kvinnor!

Vilka storlekar på kläder har Lowe haft och har nu första tiden?

Han hade och har fortfarande storlek 50/56 🙂 56 har t.om lite för stor för han.

Drabbades du har baby blues/3 dagars gråten?

OM jag gjorde! Jag grät och grät och grät.. Det är faktiskt något som någon gärna hade fått berätta för mig, att det finns något som heter 3 dagars gråten för jag trodde att jag var en värdelös mamma. Jag satt och bara tittade på Lowe när han grät, jag kände mig så hjälplös, usch.

Är jonar lika delaktig och hjälper till som du vill?

Åh känslig fråga.. (älsklig läser du detta är du världens bästa pappa) men svaret på denna fråga är faktiskt nej! vill inte gå in på detaljer men jag tror faktiskt att det är ganska vanligt att vi kvinnor känner så, eller?

Vilken ögonfärg har Lowe?

stora blå ögon

Du skrev något om att du bytte d-vitamin, vilka tog du istället och märker du skillnad?

Stämmer! Lowe har haft sån magknip så vi bytte till vattenbaserade droppar och ja vi märker verkligen skillnad så testa 🙂

Kommer det någon förlossningberätellse?

Svar JA! det kommer, jag lovar. Tror mer än hälften av alla frågor handlade om förlossningen vilket jag förstår och jag vill så gärna berätta för er, det är en helt galen upplevelse. Men jag vill verkligen sätta mig ner i lugn och ro när jag skriver den, vill inte missa några detaljer och just nu har jag inte det lugnet i kroppen.. men det kommer, denna veckan!

Men jag kan svara på några frågor 🙂 några saker JAG tyckte va bra under min förlossning! Jag bada när jag kom in, vilket hjälpte mig massvis.. tror jag låg där i max 2 timmar ungefär och under den tiden öppnades jag 5 cm!
Jag tog även bedövning, epidural samt att jag födde på pall vilket är magiskt. Googla och kolla upp om det kan vara något för dig! Så..

 • BADA
 • EPIDURAL
 • PALL
Mer om det kommer i förlossningsberättelsen! nu ska jag krypa ner hos min son som sover, kanske lyckas få en liten powernap! Vill ni att jag ska dela mitt förlossningbrev här? vet att det kan va svårt att veta vad man ska skriva med så kanske får ni lite tips och idéer av att läsa mitt.

PUSS

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Malin

  Läängtar efter uppdateringar igen och din förlossningsberättelse ? du får passa på när Jonas är hemma o har han. Längta!

 2. Sara

  Vill bara infa att du får dricka vin när du ammar. Det går inte ut i bröstmjölken. Look it up ? hörde att Jonas flera gånger nämnt att man inte ska dricka och amma. Det är en gammal sanning…

 3. Jennifer

  Har också en som vill amma länge. (1-1,5 timme) Var jobbigt att hon skulle amma så länge första månaden då hon vaknade varannan timme på nätterna. Amningen är ju mer än mat det är ju tröst också och min är ju så dålig på att ta napp. Hon är nu 3 månader och 1 vecka gammal och vaknar mellan 1-3 gånger så nu känns inte amningen lika jobbig längre och jag har tänkt amma iaf tills hon är 6 månader. Men visst blir man låst speciellt när dom vill amma så länge. Åkte tåg för ett tag sen och behövde byta tåg och hon ville verkligen inte släppa bröstet så jag fick gå med henne så till nästa tåg. ? Men tycker att amnings stunderna kan vara ganska mysiga också. ?

 4. Leontine

  Ja männen brukar inte hjälpa till som man vill. Problemet ligger nog mycket i att vi mammor har alldeles för hög press på oss själva och vill ha saker på vårat vis. Nu efter jag fått barn nr 3 så inser jag vad mycket jag gjorde som jag inte hade behövt när jag fick mitt första barn. Mitt tips till dig är att försöka släppa lite på din press och rutiner kommer med tiden och ja det kommer ta tid men jag lovar man får en helt annan rutin med allt och saker flyter på på ett helt annat vis när man fått in dem.

 5. fridaljungdahl

  Vill verkligen tacka dig för att du är så ärlig och pratar om bebistiden precis som den är, liksom du gjorde under graviditeten. Det här med att dela lika, vissa skriver ofta att man gör det men det känns som att i 90% av fallen är det inte så. Jag har (liksom jag förstått att du också har haft) en förjävlig graviditet och nu är det 10 veckor kvar… Fortsätt skriv som du gör och var öppen och ärlig, du har hjälpt mig enormt mycket genom att jag inte känt mig så ensam i allt jobbigt ❤️

 6. P

  Hade problemet också att amningen tog sådan tid – visade sig att det var för att jag producerade för lite mjölk! Rekommenderar att kolla upp det, man kan alltid delamma och ge ersättning (supersmidigt också med att låta karln ta en del av nätterna!). Finns drickfärdig ersättning i tetra som underlättar ännu mer också.

 7. Erica

  Jag känner inte så ? att pappan till barnen inte hjälper till och är lika delaktig.Vi har haft delat ansvar dag och natt sen våra tvillingar kom för 8 månader sen. Jag är glad att ingen behöver dra ett tyngre lass än den andra Jag tror de är super viktigt att båda är med och båda kan allt om barnet och känner sig trygga att vara hemma ensam med barnet ? sen är det jag som är föräldraledig men han jobbar bara 3 dagar i veckan men långa dagar så han är hemma otroligt mycket. Så mycket att jag också börjat jobba några gånger i månaden ?

 8. Moa

  Rekommenderar verkligen att försöka få till klänning! Jag har en son på 4 månader och för mig tar varje matning på natten ca 5-10 mim då jag kan somna om medan han äter. Prova lite på dagarna med så får ni träna på tekniken. Känner med sig om första tiden, det är tufft som bara den att få barn, men det är inte gör evigt och det kommer att gå lättare med allt ju mer du lär känna barnet och ju större det blir.

 9. amandakero

  Tipsar också om att liggamma, tog hjälp med det redan på BB och fick till det rätt fort. Men är nog värt att kämpa på med det lite när man sen väl får till det! Hoppas ni får det att funka, underlättar så mycket speciellt på nätterna! Min lilla bebis blir 4 månader nu och har ännu inga planer på att sluta. Sen upplever alla såklart amning väldigt olika.

 10. Hanna

  Förstår dig på alla punkter. Barn nr 1 ammade jag tills han var 5.5 månader, började dock ge ersättning på natten när han var 3.5-4månader så även pappan skulle hjälpa till på den delen. Min son valde själv att sluta amma då han blev så förtjust i mat. Kände inte alls att pappan var så delaktig så som jag hade trott han skulle vara. Hans del kom mera när pojken var 1.5år. Barn nr2 ammade jag bara i 3 månader. Jag kände mig extremt lås & storebror tyckte inte om när jag ammade så blev ett för stort stressmoment för mig. Pappan är fortfarande inte så delaktig & vi ska faktiskt gå skilda vägar bland annat p.g.a detta. Jag kände till sist att ska jag leva som ensamstående då gör jag de till 100% istället för att ständigt varje dag bli påmind om hur irriterad jag blir över hans brist i hemmet. Men så är livet ❤ Ville mest säga att gör de som känns bäst för dig & skit i andra. Man hittar sina metoder till sist för att få sin sömn, toa, dusch m.m. man måste bara hitta rätt & de tar tid ?

 11. Johanna

  Har fem veckor kvar till bf och ska ta tag i min BB-väska tänkte jag! Är ute efter en lång kofta! Vilken var det du hade? ☺️

 12. Sofie

  jag brukar aldrig kommentera eller knappt läsa bloggar men känner så med dig angående denna första tiden med en ny liten familjemedlem. jag gillade inte alls att amma i början, fick nästan bara ångest av det men nu är min dotter 4 månader och nu är det så mysigt att jag absolut inte vill sluta ännu. kämpa på, det kommer kännas bättre. jag kunde inte heller göra annat än att sitta upp och amma på nätterna i början, jag satt typ och sov med henne i famnen & det gjorde SÅ ont med tanke på stygnen down there… men tillslut accepterade hon att ligamma och jag älskar det, kan ibland sova mig igenom trots att jag ammar. sedan är det ju så mysigt att sova så tätt intill sin lilla bebis.

 13. Matilda

  JA! Kvinnor känner så! Och jag har lärt mig att det är så viktigt att dels låta pappan göra på sitt sätt men också säga vad man vill, hur man vill ha hjälp. Säga till om man behöver avlastning om det är jobbigt osv. Bara vara öppen med allt så dom får en chans och förstå! Men dom blir bättre ? och förstå veckan, fy va dåligt man kan må av alla hormoner och känslor ? Grattis till bebis! Och njut för tiden går aldrig så snabbt som nu, alla säger väl det och det är sååå sånt! Känns som min 7 månaders max är 1 månad ?

 14. malingabrielssons

  Ja ? jag har försökt men Lowe vill inte, enda stället är i soffan i vardagsrummet, gärna med en liten lampa tänd haha! men ska testa igen lite längre fram, så fort han är lite lite större!

 15. Elin

  Kliver du upp på natten och ammar? Mitt bästa tips är att samsova och liggamma för att få mest och bäst sömn ? googla ”säker samsovning” så finns massvis med tips ?

stats