Malin Gabrielsson

SÄG INTE ÅT MIG VAD MITT BARN TYCKER OM

Nu var det ett bra tag sen jag skrev här, jag vet!
och jag vet att ni ivrigt väntar på sista delen av min förlossningsberättelse, den kommer! håll ut i 3 dagar så lovar jag att den kommer dyka upp.

Men nu kände jag bara att jag behöver skriva av mig lite. Först tänkte jag lägga upp detta på instagram men det fanns så mycket jag ville säga gällande detta så det får bli ett blogginlägg. Jag fick ett meddelande igår, ett som gjorde mig arg. Det brukar inte hända, för det första får jag väldigt lite ”såna” meddelanden och för det andra brukar jag inte bry mig så mycket.. men detta kunde jag bara inte låtsas ingenting.

SLUTA UPP MED ALLA DESSA PEKFINGER

Säg INTE till mig vad mitt barn tycker om och inte.
Jag tar varmt emot tips, det kanske alla mammor gör! men säg absolut inte till mig var jag ska göra och inte.. usch! jag klarar inte av det.
Lowe är otroligt stark, jag vill inte skryta men han är verkligen det, BVC säger det också, han har styrka som en 6 månaders bebis. Han kan alltså sitta, själv och i en barnstol. Dock i korta stunder men han gör det, och testar vi inte så lär han sig ju inte.

Kan inte vi mammor snälla låta var och en sköta sitt eget barn? sjävklart kan jag känna ibland
– åh sådär skulle jag inte göra mot mitt barn men det är MITT barn..
Men jag skulle aldrig någonsin säga till någon hur hen ska göra med sitt barn. Det gäller iförsig mycket annat också och inte bara våra barn!

Låt var och en sköta sitt egna liv, för fan.
Är det detta vi menar är mom shaming? isåfall kan det inte vara så svårt att sluta? Lägg av bara! Lägg avundsjukan åt sidan. Börja peppa, stötta och berömma varann istället. Hur jävla svårt ska det va.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna

    Jag hejar på Dig och Lowe har valt dig /Er och för han är ni Världens BÄSTA Mamma och Pappa ? Ni är en fantastiskt fin trio ? Det är så synd att vissa kvinnor aldrig kan berömma utan vill gärna peka med fingret och poängtera ….. Kör ert race ni vet det bästa för Lowe ingen annan . Kram på Er

  2. Madeleine

    Men hallå , nu blev jag irriterad. Hamnade på din för första gången nu idag och får då läsa detta. Jag brukar inte kommentera faktiskt, men nu kan jag inte låta bli.jag är själv mamma, den äldsta är 7år och dom yngsta är 4 månader (tvillingar). Mina tvillingar är inte så som min 7åring va när hon va liten och det är ju för att alla är OLIKA och det trodde verkligen jag att alla visste om. Så hur kan man säga åt nån annan att gör inte si eller gör inte så.. alla är olika oavsett om man är barn eller vuxen. Jag håller med dig, säg inte åt mig vad som är ”rätt” eller ”fel” angående mitt/mina barn, för är det nånting vi kan, så är det att vi känner våra EGNA barn bäst själva❤️

  3. Maria

    Men alltså va?! Om man inte tränar så lär de sig ju aldrig något! Min son sätt själv stadigt vid 5 månader, gick vid 9 månader… för att vi öva ?

  4. oliviamalm

    Kom ihåg att du är världens bästa för Lowe och att många människor alltid kommer att störa sig på saker man gör eller säger. Det är enkelt att säga men försök att strunta i sånna männuiskor och fokusera på bra saker istället <3

  5. louisegranberg

    Såå tråkigt med sådana där påhopp!!!! Skillnad om man i välmening tex säger att ”stolen är felinstallerad” eller att ”handtaget på babyskyddet ska vara upprätt vid bilfärd” Men vilken bärsele ni har eller när ni byter till bilstol är inte någon annans sak än eran!

  6. LisaEnberg

    Bra du säger ifrån! Förstår inte heller varför vissa ska påpeka vad andras barn vill/kan/inte vill/inte kan..? Det är ju trots allt föräldrarna som känner sitt barn allra bäst! Och det är ju inte alls ovanligt att barn utvecklas i olika takt och intresserar sig för olika saker. Jag tycker då att han ser helnöjd ut där han sitter och så duktig! ? Kör på och fortsätt vara en fantastisk mamma, hoppas hoppas HOPPAS att dessa tråkiga pekfinger-personer snart ger sig och fokuserar på roligare saker än att klaga på folk som inte förtjänar det! ?

  7. teambus

    Båda mina grabbar satt när dom var 4 månader. Båda har avskytt och ligga ner fick byta till sittdel till vagen redan vid 3 månader för att båda mina grabbar avskyr liggdel. Fattar inte vad det ska spela för roll om du bär i en babybjörn ? dö. Ergonomiska är väl mest till för föräldrarnas rygg eller ?‍♀️ Du känner ju din lilla kille bäst och vet vad som är bäst för honom hatar momshaming

  8. emeliefinnstrom

    Förstår precis va du menar! Samma var det för mig. Vi bytte till bilbarnstol vid 5 månader för att min son helt enkelt var både stark och lång och hatade babyskyddet. Gissa den frågestormen!! ? Alla barn ör olika så är det bara ??

  9. karolinaal94

    Tack!! Äntligen någon som verkligen säger från, håller med dig till punkt och pricka angående folk som lägger sig i hur man tar hand om sina barn.. ska ha åsikt om allt och vissa barn är starkare än andra och vill göra vissa saker tidigare än andra barn.. Du ska veta att jag tycker du verkar vara en super mamma! ♥️ all kärlek till dig & Lowe.

  10. Jessica

    får jag tipsa om en text att läsa? Om nej – strunta i den här kommentaren ?När jag var hemma med mitt första barn kom jag över den här artikeln som gjorde att jag var försiktig med just sittandet: https://mammasidan.se/baby/saa-faar-din-bebis-en-stark-ryggjag har själv haft jättemkt problem med min rygg från tonåren till nu när jag är 30, så för mig är det viktigt att hjälpa mina små att förebygga så att de inte får problem som mig. Ps. Min yngsta son är född på Lowes bf-dag och jag har också märkt att Lowe är riktigt stark! Han såg superstadig ut i nacken väldigt tidigt! Jag har ju en jämnårig att jämföra med

  11. Morgan

    Ibland lägger sig folk i sådant dem inte har med att göra. Våra barn fick sitta också relativt tidigt. Självklart inte om de inte gillade det. Det märker man ju själv…. folk alltså. Bara att ignorera. Du och Jonas är skit grymma!

  12. Madde

    Oj vad det skulle bränna i ögonen på henne om hon visste vad våran snart 2månaders älskar att göra.. Hon ÄLSKAR minsann att både sitta och stå. Men vad vet jag? Jag är ju BARA hennes mamma. Kanske att någon random människa är mer kunnig om mitt barn än jag.

  13. charlottaa

    Kör på! Min lilleman älskar också att stå och sitta. Är lika gammal som eran. Jag tänker att man känner sitt eget barn och känner av om han orkar mer eller inte. Och det är bra, ta inte åt dig vad andra säger!

  14. Liza

    Håller med dig till fullo! Är så impad varje gång du lägger upp bilder eller video på Lowe för han är så stark. Som mamma till en tjej på 15 veckor förstår jag att du blir arg. Det är så mycket känslor och oro kring sitt barn och man behöver inte personer än ska komma och trycka på ens föräldraskap och lägga sig i. Skit i dem och gör det som är bäst för er. Hejja oss mammor emellan ?

  15. Maya

    Nej alltså jag tycker inte ens att en ska ge råd till en mamma eller pappa som inte bett om råd PUNKT! Alla är vi olika, både bebisar och föräldra, och det måste vi få vara. Kom ihåg att du vet bäst när det kommer till din bebis. Kram!

  16. Johanna

    Blir så trött på människor som ska lägga sig i hur man ska uppfostra sitt barn. Har en 8 månaders hemma och hon satt också såsom Lowe när hon började sitta, visst det ser inte bekvämt ut men det är ju så dem lär sig. Efter ett tag kunde hon räta upp sig och satt rakt, och nu kan hon både krypa, ställa sig upp osv. De måste ju träna för att lära sig ? Lowe är supersöt och lycka till med allt ?

  17. Ida

    Har en dotter som är en vecka äldre än Lowe och som också är superstark sen start. Hon älskar också att sitta, ska alltid vara med och är supersocial. Att inte låta henne få sitta, vara med och undersöka sina egna möjligheter är för mig att hämma henne. Den personen som skrev kommentaren känns som en sån som tror att ”alla bebisar är likadana” vilket så fallet inte är. De är egna personer precis som vi ”Vuxna”. Kanske är det lätt för en del att fastna i sin egen bubbla och tro att det som är bäst för dennes bebis är bäst för alla bebisar… Ingen aning. Är också så himla trött och blir så arg på sånna där kommentarer…

  18. LF

    har en 4 1/2 månaders bebis här hemma som alltid varit otroligt stark. vände sig tidigt, satt i barnstolar tidigt och även att sitta själv. Han satt sådär framåtlutad som Lowe gör också, men han ÄLSKADE/ÄLSKAR att sitta. De på bvc sa också att han var som en 6 månaders. vissa är väldigt starka och aktiva och då lär de sig snabbt och tycker även att det är kul då ? folk ska inte lägga sig i så mycket och vad fasen, istället för att klaga GE BERÖM!! Lowe är ju superstark och duktig! All eloge till honom och hans föräldrar!

  19. Emma

    Men alltså.. att ett barn övar på att sitta vid 5 månader är väl fullt normalt? Verkar som att det är hon som behöver gå med i mammagrupper…Hur tänkte hon att han ska lära sig om han inte får öva? Båda mina pojkar har fått sittdelen på vagnen vid 4 månader, suttit i matstol från samma tid och sen vid 5-6 månader suttit stadigt själva. Alla barn utvecklas ju olika.

  20. Sara

    Det finns så många barn som far illa varje dag. Barn som vuxna förgriper sig på, Barn som lever i krig, i missbruk. Jag kan göra listan lång… idioter som kommenterar ett sitta de barn eller en bärsele borde kanske öppna upp sin trångsynta hjärna/ögon och se sig ut i världen och faktiskt rädda barn som har det dåligt. Ta bort barn från dåliga miljöer. Att sitta bakom en mobil och kommentera andra är iqbefriade stackars människor som inte förstår bättre. Du och Jonas är härliga föräldrar, ni gör som ni vill??????????

  21. Ronja

    Får ont i magen av hennes kommentar…?Alla barn är olika! Vill Lowe sitta tidigt är det klart han ska få göra det, som flera sagt, de är väldigt duktiga på att säga ifrån själva de små liven när något inte är bra? Kan dock hålla med om att det finns bättre alternativ än babybjörns bärselar. Men det är ju endast för att jag själv får ont av deras selar, sålänge ni trivs med den är det ju rätt för er?

  22. L

    Min dotter är fyra månader och sitter mer än gärna! Och vi har en Baby Björn-sele och hon gillar att sitta i den också:) tänk att bebisar överlevde långt innan det fanns mammagrupper!

  23. Elin

    Åh blir så irriterad på sånt här!!! varför lägga sig i vad andra gör och inte gör? Jag är också mamma men det skulle aldrig falla mig in att kommentera någon annans föräldraskap. Man känner sitt barn bäst själv. Min dotter var också superstark enda från födseln, hon kunde sitta själv vid 5 månader, man ska aldrig jämföra för alla är olika! Du är grym!! Kram

  24. Mia

    Men herregud. ??‍♀️ Min son var också väldigt stark och började sitta lite vid 4-5 månader, inte för att jag tvingade honom utan för att han var just stark i bål och rygg nu är han 6 månader och sitter hur fint och stadigt som helst. Att folk tror att de vet bäst om allt och alla för att de vet hur DERAS bebisar var och fungerade…. liksom haha jag orkar inte. ? Skit i dom! ?

  25. Sandra Lindskog

    Bry dig inte, det var nog bara för att ha något att säga, min första son började med sitta stadigt mellan 4-5 månader och är de intresserade så ska man uppmuntra det. Min andra son är nu 6,5 månader och är vinglig. ? Det tar väldigt olika lång tid och hur intresset ligger hos dem. Ingen av mina söner gillar att va på magen, första kröp inte ens, han hasade sig på rumpan. ?? Ha en fin kväll nu.

  26. Nathalie

    Ni är grymma föräldrar alla barn är olika vissa sitter tidigt vissa sent min satt när hon var 3 månader men jag ger inte folk finger för det då bvc också säger att hon är äldre i huvudet

  27. Emma

    Men snälla nån! Kan man inte göra va man själv tycker är bäst för sitt barn! Jag blir så arg! Ni gör precis de ni tycker är bäst! Ni är bra föräldrar!

  28. Sandra Bark

    Skit i vad andra säger man gör precis vad som känns bäst för en själv och sIn bäbis ? har också en bebis på 3 mån och 2 veckor och han älskar att stå upp när vi håller honom såklart ? vill vara med och hänga med överallt ?btw Du och Jonas är fantstiska föräldrar, kärlek till er ❤️

  29. emilialindman

    Blir också så fruktansvärt arg och ledsen När folk kommenterar eller viftar med sitt pekfinger åt mig, vad jag ska göra och vad jag inte ska göra. Jag gör vad tusan jag vill med MITT barn, och absolut jag tar jättegärna emot tips. Men säg inte åt mig hur jag ska uppfostra och göra med mitt barn! Punk. Slut.

  30. Pernilla

    Förstår att du blir förbannad!! Min son satt när han var 3 månader och gick vid 8 månader, utan att vi nånsin försökt då vi hellre sett sett han tagit det lugnare i utvecklingen. Vad ska man göra? Man måste ju följa sitt barns utveckling oavsett om den är sen, tidig eller mitt emellan!!

  31. Nathalie

    Guuuuud vad irriterande! Våran dotter på 4 mån ÄLSKAR också att sitta och vara med, lägger vi hon ner så blir hon vansinnig haha! Självklart gör man ju inget som är dåligt för ens barn som den mamman verkar tro.

  32. Joy Malou

    Så sant, man övar och testar sig fram med barn. Annars lär de sig inte. Ingen kan säga vad ett barn ska och inte för alla är så olika och precis allt är individuellt. Du vet bäst för du känner ditt barn bäst och det finns ingen annan som kan gå mellan det. Hans utveckling är unik precis som en annans barns. Känner med dig! Massa kärlek till dig, Malin.

  33. Emma

    Min nu 6 månaders tjej ville bara sitta upp när hon va 2-3 månader, vägrade ligga ner. Barnen utvecklas ju helt olika. Är föräldrarna och endast föräldrarna som känner sitt barn bäst!! Kram på dig!

  34. E

    Blir så trött ??‍♀️ Min som var också jättestark innan han ”borde”. Var stadig med huvudet snabbt o kunde sitta själv strax innan 4månader. Alla är olika, kan vi inte bara låta dom vara det. Du känner ditt barn bäst. Glöm inte det.

  35. Erika

    Folk alltså!! Min son satt i sin matstol och åt smakportioner när han var 3,5 mån. En stark och väldigt nyfiken bebis. Samma bebis vände sig från rygg till mage när han var 1v gammal.. Tidig med det mesta helt enkelt. Varför ska åldern spela roll? Det är väl bebisens egna utveckling som ska styra? Förstår att du blir arg, det blir jag med bara av att läsa det! Nej, dem där pekfingrarna alltså, håll dem för er själva!

  36. Sanna

    Min 4 1/2 månaders sitter också i matstol och vi tränar också i soffan/sängen utan stöd. Inga konatigheter med det, och skulle någon säga något annat så hade jag blivit förbannad!! Du vet vad ditt barn klarar av och har för gränser, det är INGEN annan som vet det! Suck på sånna människor!!! Du är GRYM!!

  37. Saradq

    Förstår du blir arg! Har en son på 5mån han älskar också att sitta i barnstolen vid bordet! Han ser vad som händer och får vara med! De börjar ju bli så medvetna om sin omgivning så klart de vill vara med. Och som du skriver de vill ju lära sig så klart man måste öva. Min son vill sitta upp mest hela tiden, för att han är nyfiken.

  38. Vera

    Tycker gott du kan lägga upp på insta och lägga ”ut” hennes namn i din print. Mom shaming ska få skämmas tillbaka. Man blir ju både arg o förvånad över sånt här!

  39. Emma

    Min tjej är 4 månader och vi låter också henne sitta när hon vill. Hon tycker de är SÅ tråkigt att ligga ner och vill gärna se allt så då låter vi henne göra de.Vi har varit hos en sjukgymnast med vår tjej och hon sa ”uppmuntra allt barnet vill göra, vill barnet sitta låt hen sitta tills hen säger ifrån, vill hen stå låt hen stå tills hen säger ifrån” är verkligen inget farligt att låta barnet sitta vis tidig ålder. Barn är experter på att säga ifrån när de är missnöjda. Fortsätt som ni gör och uppmuntra de Lowe tycker är kul, de är ju så de utvecklas! ? har själv reagerat på att Lowe verkar så stark för sin ålder. Och som du sa, man känner sitt barn bäst! ?

  40. JosefinEkman

    Har en 4 månaders bebis här hemma som också ÄLSKAR att sitta, kan dock ej själv men klart hon får träna på det.. Hon visar tydligt att hon vill upp upp upp hela tiden och jag känner MITT barn bäst vad HON mår bäst av.. suck!! Hejja OSS

  41. Johanna

    Men varför ska folk lägga sig i?!?! Vi övade med att sätta sonen i matstolen vid 4 månaders ålder, korta stunder. Man ser ju när ens barn inte vill, eller inte klarar av det.Ni vet vad som är bäst för ert barn, så jävla onödigt att andra mammor ska lägga sig i. Dom ser en bild/video, inte helheten.

  42. tiffanykarlsson

    Men gud, förstår inte varför andra tar sig rätten att påpeka ALLT? Låt dig sköta ditt så kan de sköta sitt egna, och vem skulle känna ditt barn bättre än dig? Förstår mig inte på människor ibland. Stor kram till dig Malin! <3

stats